Ontlakken, Reinigen en Pest control

Weijers maakt alles schoon waar lak op zit.

Reiniging van houten meubels en deuren (ijzer en non-ferro metalen). Wering en bestrijding van ongedierte voor bedrijven, instellingen en particulieren.

Welkom bij Weijers Venlo!

Geen project te groot of te klein

Weijers Houtreinigers maakt alles schoon waar lak op zit. 

Houten meubels, deuren, metalen velgen van auto’s, auto’s, motors en fietsen, fiets en motorframes en zelfs verkeersborden.  Bij de specialisten van Weijers is elk voorwerp, hou oud dan ook, in goede handen: de middelen die worden gebruikt om de lak en/of was te verwijderen zijn ongevaarlijk voor het materiaal.

Weijers Houtreinigers doet meer dan de naam doet vermoeden.

Naast het reinigen van meubels en houtsoorten, houdt het bedrijf zich ook bezig met ongediertebestrijding, het ontlakken van alle metalen en de verkoop van accessoires voor de verfraaiing antieke en moderne meubels. Ook benodigdheden voor diverse oppervlaktebehandelingen van hout kan het bedrijf leveren. Buiten deze diverse materialen kan men ook bij Weijers terecht voor een zeer vakkundig advies, zodat men enkele kleinere klusjes zelf kan doen met een professioneel resultaat.

Opgericht in

Voltooide projecten

Onze Services

Chemisch ontlakken

Veel klanten verwachten dat het ontlakken van hun spulletjes een hardhandig karweitje is. Ze zijn dan bang dat er van hun vaak dure stukken niets over zal zijn na de behandeling.

Lees Meer

Weijers kan ze gelukkig geruststellen; er wordt gebruik gemaakt van chemische baden, waar de materialen worden ondergedompeld om een tijd in te weken.

Op deze wijze wordt er niets beschadigd en wordt alleen de laklaag verwijderd. Na het bad worden de stukken met warm water afgespoeld. De volgende stap is het drogen van de meubels. Dit gebeurt aan de lucht.

Na droging kan het meubelstuk verder worden behandeld. Eventueel een behandeling tegen houtworm kan nog worden uitgevoerd.

Weijers kan de volledige verdere behandeling van het meubel doen. Het resultaat is dan een meubel, dat geheel naar wens van de klant in kleur is afgewerkt. Dat kunnen beits of lak zijn, maar ook was of olie is een van de mogelijkheden. Het gamma van kleuren is nagenoeg onbeperkt. In overleg met de klant kunnen er diverse oppervlaktebehandelingen worden uitgevoerd, zodat er uiteindelijk een meubel kan worden afgeleverd, dat er weer enkele tientallen jaren tegen kan.

Voor de doe-het-zelver staat Weijers altijd klaar met een goed en eerlijk advies, en de nodige materialen voor de verdere afwerking van het meubelstuk zijn in de winkel verkrijgbaar. Natuurlijk zijn alle materialen van een uitstekende kwaliteit, want Weijers verkoopt alleen goede materialen waar het bedrijf voor de volle 100% achter staat.

Industrieel ontlakken

Omdat de naam van Weijers al snel rond ging in Venlo, klopte op een dag de gemeente Venlo aan met de vraag of verkeersborden konden worden gereinigd. Dit was eigenlijk het begin van het industrieel ontlakken.
Lees Meer

De gemeente Venlo kwam met verkeersborden die opnieuw gelakt moesten worden omdat deze door vandalisme onbruikbaar waren geworden. Ook stonden er verouderde teksten op, die moesten worden aangepast. Weijers Ontlakking verwijderde de laklaag en de winterschilder schilderde er weer nieuwe symbolen en aanwijzingen op.

Het bleef echter niet alleen bij verkeersborden. Al snel wisten meer bedrijven Weijers te vinden en boden hun producten aan. Fietsframes met lakfouten; machineonderdelen; hulpproducten van spuitinstallaties, en nog veel meer werden er in de loop van de tijd ter ontlakking of reiniging aangeboden. Niet alleen bedrijven , maar ook particulieren kwamen met hun spulletjes. Carrosseriedelen van antieke auto,s , metalen tuinsets en lichtmetalen velgen, worden niet alleen ontlakt, maar kunnen desgewenst ook in de juiste kleuren worden afgeleverd. Door dit sterk afwisselend aanbod van producten heeft Weijers een grote kennis opgedaan en kan dan ook met een zeer vakkundig advies komen, als het om reiniging of afwerking van de verschillende materialen gaat.

KTF lakken

Bij deze behandeling worden de metalen producten ondergedompeld in een lakvloeistof en door middel van elektriciteit word de vloeistof aan het materiaal gebonden. Daarna het wordt verwarmd tot 220 graden in een oven.

Lees Meer

Door dit “bak”proces verhard de lak zodat deze na afkoeling een zeer hoge slijtvastheid bereikt en nauwelijks nog te beschadigen is. Zo ontstaat een bijzonder geschikte ondergrond voor verdere afwerking. Plamuren, schuren en lakken kan allemaal als oppervlakte afwerking plaatsvinden. Voor de niet zichtbare delen is de KTF behandeling tevens geschikt als afwerklaag .

Het heeft een heel strak aanzien. Door de zeer hoge kwaliteit van de KTF lak is het bijna onmogelijk om de delen te beschadigen tot op het metaal. Zelfs met een schroevendraaier kun je nauwelijks beschadigingen aanbrengen. Doorroesten behoort tot het verleden. Eventuele beschadigingen roesten dan ook niet onder de KTF-laag door. Door de dompelmethode worden dus ook de holle, bijna niet te bereiken ruimten goed behandeld.

Deze oppervlaktebehandeling is dus bij uitstek geschikt voor uw antieke auto. Maar ook voor industriële toepassingen zijn er legio mogelijkheden.

Meubelrestauratie

Is uw antiek meubelstuk toe aan een grondige opknapbeurt, dan bent u ook bij Weijers aan het goede adres. Uw meubel wordt zeer deskundig gereinigd, en indien nodig behandeld tegen de vernietigende gevolgen van houtwormvraat. Daarna kan er een gedegen reparatie plaats vinden, zodat uw meubelstuk weer origineel uitziet.

Lees Meer

Een vakkundige oppervlakte afwerking in alle mogelijke methodes maakt het gerestaureerde meubel weer als vanouds. Ook het opknappen, wijzigen en van kleur veranderen van modernere meubels kan door onze vakmensen worden uitgevoerd.

Meubelspuiterij

In de spuiterij hebben wij de mogelijkheid om gerestaureerde en nieuwe meubels te lakken. De kleuren worden in overleg met de klant bepaald.

Zowel enkele meubelstukken als gehele interieurprojecten worden door onze meubelspuiter perfect afgeleverd.

Lees Meer

Door zijn jarenlange ervaring in dit werk kan hij snel en secuur aan de wensen van de opdrachtgever voldoen. De gebruikte lakken zijn van zeer hoge kwaliteit en garanderen dan ook een lange bescherming van uw meubelstuk.

Meubelbeslag

Wie zelf antieke of oude meubelen restaureert, komt vaak het probleem van de verkrijgbaarheid van echt oud beslag tegen. Om het juiste deel te krijgen is al moeilijk genoeg, en meestal komt het erop neer, dat niet alleen het ontbrekende of kapotte deel vervangen moet worden, maar alles.

In de winkel bij Weijers is een uitgebreid assortiment van scharnieren, sloten, sierbeslag en allerhande accessoires te koop. 

Lees Meer

Niet alleen beslag maar ook ornamenten voor de verfraaiing  uw meubelstuk. Natuurlijk kunt u ook terecht voor een deskundig advies.

Allemaal deze accessoires zijn van een zeer hoge kwaliteit en doen derhalve ook geen afbreuk aan de authenticiteit van uw meubel.

Kijk voor meer artikelen in onze in onze winkel.

Tuinmeubelen

Bij de eerste zonnestralen in de lente, begint het weer te kriebelen. De BBQ naar buiten, de tuin weer opgeruimd, bloemetjes en bijtjes vliegen rond. De ideale tijd om ook weer het hardhouten tuinmeubilair onder handen te nemen.

Weijers heeft een uitgekiend reinigings- en beschermingssysteem van het excellente merk CIRANOVA voor uw kostbare tuinmeubels.

Lees Meer
Zeep, impregneer- en onderhoudsproducten zorgen weer voor een zomerlang mooie houten stoelen en tafels.

Ook voor een grondige professionele reiniging van uw dure tuinmeubels hebben een uitstekende werkwijze. Na het verwijderen van alle oude laklagen, worden uw tuinstoelen geschuurd en van een nieuwe beschermende laag voorzien. Ook kunt u kiezen voor een dekkende kleur.

Vraag voor advies vrijblijvend aan onze mensen.

Ongediertebestrijding

Tijdens het ontlakken van meubels kwamen er vaak aantastingen door houtworm en boktor aan het licht. Om deze afdoende te weren ging Weijers Houtreinigerszich steeds meer toeleggen op de bestrijding van deze houtaantasters.

Lees Meer

Vanuit het behandelen van meubelstukken kwamen er ook grotere projecten die door Weijers Houtreinigers onder handen werden genomen. Particuliere huizen, gebouwen van woningbouwcorporaties, gemeenten en monumentale gebouwen, worden op een zeer vakkundige wijze door de ongediertespecialisten van Weijers behandeld.

Door de groeiende behoefte aan een meer uitgebreide ongediertebestrijding, ging Weijers zich verder toeleggen op de pestcontrol. Dit leidde tot een afdeling die niet alleen zorg draagt voor de bestrijding van alle ongedierte, maar ook de voorkoming daarvan. Advisering naar woningbouwverenigingen, gemeenten, particulieren, horecaondernemers en alle bedrijven over het voorkomen en het bestrijden van ongedierte is een grote taak van Weijers Ongedierte Bestrijding.

Bedrijven en instellingen kunnen een contract aangaan, waardoor Weijers een aantal controles per jaar uitvoert. Zo ontstaat er een geregelde monitoring van de toestand op het betreffende bedrijf en kan er in de wering en bestrijding van veel ongedierte tijdig worden ingespeeld. Zo blijft de hygine optimaal gewaarborgd en schade aan gebouwen of inboedel tot een minimum beperkt. 

Wij hebben 40 jaar ervaring

Weijers Houtreinigers uit Venlo is vanaf de start in 1981 uitgegroeid tot een firma die bedrijven, instellingen en particulieren tot in de wijde omtrek van Nederland tot haar klanten mag rekenen. Dat is niet zo vreemd, want het werk dat Weijers aflevert, kent iedereen.
Lees Meer

In de afgelopen twee decennia heeft het bedrijf verschillende fases doorlopen. Het begon echter allemaal met de Amerikaan Houck. Hij ontwikkelde in 1966 een systeem voor het reinigen van hout. Deze methode sloeg dermate aan, dat Houck besloot zijn formule ook in andere landen te introduceren. Een van de landen waar hij neerstreek was Nederland, waarmee het filiaal van Weijers Houtreinigers was geboren. In de jaren daarna maakte het bedrijf een sterke groei door; steeds meer mensen wilden hun oude meubels op laten knappen. Voldoende werk dus voor Weijers, die hierdoor al snel naamsbekendheid kreeg.

In het begin legde het bedrijf zich toe op het reinigen en ontlakken van antieke meubels. Toen bleek dat er niet alleen vraag was naar reiniging, maar ook naar opknapbeurten, is er een winkel gestart met alles voor antieke meubels. Sloten, scharnieren en beslag, maar ook beits, was en onderhoudsmiddelen zijn hier verkrijgbaar.

Omdat er nogal wat meubels bij Weijers werden afgeleverd met boktor en houtwormschade, werd ook de bestrijding hiervan ter hand genomen. Ook hierin werd veel ervaring opgedaan , en tegenwoordig heeft Weijers dan ook een gespecialiseerde afdeling voor ongediertebestrijding in huis. Voor vele particulieren en bedrijven heeft Weijers de laatste jaren uitkomst gebracht in het voorkomen en het bestrijden van alle ongedierte. Voor huiseigenaren, woningbouwverenigingen, gemeenten en horeca staan de specialisten van Weijers klaar met raad en daad. Op verantwoorde wijze worden de plaaggeesten bestreden met gelegaliseerde en milieuvriendelijke middelen.

Zoals de afdeling Ongediertebestrijding uiteindelijk uit het repareren van meubels ontstond, zo groeide het reinigen en ontlakken van meubels uit naar het chemisch ontlakken van metalen. Weijers VOF is dan ook actief in het ontlakken van bijvoorbeeld oude auto’s, motoren, fietsen enz. Maar ook producten die bij de lakkerijen verkeerd zijn gelakt kunnen bij ons terecht om zorgvuldig ontlakt te worden, zodat ze weer van een nieuwe lak- of Coating kunnen worden voorzien.

Klant ervaringen

“Erg goede kwaliteit en after service.

De mensen van Weijers hebben mijn meubels erg mooi gereinigd en weer opgeknapt!”

R. HOVENS

“Zeer deskundig.

De old-timer die ik helemaal opknap is perfect behandeld. Hij kan nu weer jaren mee.”

F. JOOSTEN

“Perfect!

Weijers heeft de boktor waar ik last van had zonder pardon verjaagd. Erg goed werk.”

R. WILLEMSEN

Vrijblijvend Contact

Foto’s toevoegen is niet mogelijk via dit formulier. Via mail naar info@whop.nl wél.

Groethofstraat 30, 5916 PB Venlo

Ma t/m Vrij: 8:00 - 17:00 uur. Zaterdag op afspraak

i

Algemene voorwaarden

Weijers Venlo

Weijers Venlo
Groethofstraat 30, 5916PB Venlo