Weijers Houtreiniging Ontlakking en Pestcontrol

Weijers maakt alles schoon waar lak op zit.

 

Onze Services

Metaal ontlakken

 • Velgen
 • Auto’s
 • Fiets- en motorframes
 • Alle andere metalen voorwerpen

Metalen voorwerpen worden chemisch of thermisch ontlakt.

Lees Meer

KFT Lakken

Bij deze behandeling worden de metalen voorwerpen ondergedompeld in een lakvloeistof en door middel van electriciteit wordt de vloeistof aan het materiaal verbonden. Daarna wordt het verwarmd tot 220 graden in een oven.

Door dit “bak”proces verhard de lak zodat deze na afkoeling een zeer hoge slijtvastheid bereikt en nauwelijks nog te beschadigen is. Zo ontstaat een bijzonder geschikte ondergrond voor verdere afwerking. Plamuren, schuren en lakken kan allemaal als oppervlakte afwerking plaatsvinden. Voor de niet zichtbare delen is de KTF behandeling tevens geschikt als afwerklaag .

Het heeft een heel strak aanzien. Door de zeer hoge kwaliteit van de KTF lak is het bijna onmogelijk om de delen te beschadigen tot op het metaal. Zelfs met een schroevendraaier kun je nauwelijks beschadigingen aanbrengen. Doorroesten behoort tot het verleden. Eventuele beschadigingen roesten dan ook niet onder de KTF-laag door. Door de dompelmethode worden dus ook de holle, bijna niet te bereiken ruimten goed behandeld.

Deze oppervlaktebehandeling is dus bij uitstek geschikt voor uw antieke auto. Maar ook voor industriële toepassingen zijn er legio mogelijkheden.

Hout ontlakken

 • Binnenmeubels
 • Tuinmeubels
 • Deuren
 • Keukens

Om alle oude lagen van verf, lak en/of was te verwijderen wordt het hout chemisch ontlakt.

  Lees Meer

  Uw klassieke, moderne en design meubels zijn bij ons in goede handen.

  Nadat uw houten meubels zijn ontlakt kunnen ze geheel naar uw wensen in een nieuw jasje worden gestoken en onderhanden worden genomen door onze ervaren medewerkers.

  Na deskundig advies en het doorspreken van ons plan van aanpak kunnen wij uw meubels o.a.

  • Ontlakken 
  • Repareren/restaureren
  • Veranderingen aanbrengen
  • Schuren
  • Afwerken in iedere gewenste kleur

  Ongediertebestrijding

  Overlast van plaagdieren ? Wij lossen het op ! 

  • Houtborende insecten ( houtworm-boktor)
  • Muizen / ratten
  • Wespen
  • Mieren
  • Vliegen
  • Alle overige plaagdieren
  Lees Meer

  Wij zijn gespecialiseerd in de bestrijding en wering van alle soorten plaagdieren oftewel ongedierte.

  Onze gediplomeerde ongediertebestrijders zijn opgeleid bij het KAD ( Kennis- en Adviescentrum Dierplagen) en zijn zéér vakbekwaam.

  Voor woningbouwbedrijven / horecagelegenheden / detailhandels voeren wij periodiek controles uit . 

  Maar ook particulieren kunnen bij ons terecht voor een vakkundig advies. Dit kan betekenen dat wij vakkundig de bestrijding van bijv. houtborende insecten, wespen of muizen voor u uitvoeren òf dat u zelf aan slag gaat met de juiste middelen om bijv. houtworm of mieren of muizen te bestrijden.

  Winkel

  Voor de doe-het-zelver hebben wij in onze winkel een zeer gespecialiseerd assortiment

  • Beitsen, lakken, boenwas, Hard Wax Olie
  • Krijtverf 
  • Beslag
  • Kwasten
  • Reinigings- en onderhoudsmiddelen
  • Ongediertebestrijdingsmiddelen
  Lees Meer

  Wij verkopen de kwaliteitsproducten van Ciranova die ook in onze werkplaats worden gebruikt om meubels, deuren en keukens e.d. van een (nieuwe) kleur of beschermlaag te voorzien.

  Voor een goed advies bent u altijd van harte welkom

  Meubelspuiterij

  In de spuiterij hebben wij de mogelijkheid om gerestaureerde en nieuwe meubels te lakken. De kleuren worden in overleg met de klant bepaald.

  Zowel enkele meubelstukken als gehele interieurprojecten worden door onze meubelspuiter perfect afgeleverd.

  Meubelspuiterij

  In de spuiterij hebben wij de mogelijkheid om gerestaureerde en nieuwe meubels te lakken. De kleuren worden in overleg met de klant bepaald.

  Zowel enkele meubelstukken als gehele interieurprojecten worden door onze meubelspuiter perfect afgeleverd.

  Lees Meer

  Door zijn jarenlange ervaring in dit werk kan hij snel en secuur aan de wensen van de opdrachtgever voldoen. De gebruikte lakken zijn van zeer hoge kwaliteit en garanderen dan ook een lange bescherming van uw meubelstuk.

  Lees Meer

  Niet alleen beslag maar ook ornamenten voor de verfraaiing  uw meubelstuk. Natuurlijk kunt u ook terecht voor een deskundig advies.

  Allemaal deze accessoires zijn van een zeer hoge kwaliteit en doen derhalve ook geen afbreuk aan de authenticiteit van uw meubel.

  Kijk voor meer artikelen in onze in onze winkel.

  Tuinmeubelen

  Bij de eerste zonnestralen in de lente, begint het weer te kriebelen. De BBQ naar buiten, de tuin weer opgeruimd, bloemetjes en bijtjes vliegen rond. De ideale tijd om ook weer het hardhouten tuinmeubilair onder handen te nemen.

  Weijers heeft een uitgekiend reinigings- en beschermingssysteem van het excellente merk CIRANOVA voor uw kostbare tuinmeubels.

  Lees Meer
  Zeep, impregneer- en onderhoudsproducten zorgen weer voor een zomerlang mooie houten stoelen en tafels.

  Ook voor een grondige professionele reiniging van uw dure tuinmeubels hebben een uitstekende werkwijze. Na het verwijderen van alle oude laklagen, worden uw tuinstoelen geschuurd en van een nieuwe beschermende laag voorzien. Ook kunt u kiezen voor een dekkende kleur.

  Vraag voor advies vrijblijvend aan onze mensen.

  Ongediertebestrijding

  Overlast van plaagdieren ? Wij lossen het op ! 

  • Houtborende insecten ( houtworm-boktor)
  • Muizen / ratten
  • Wespen
  • Mieren
  • Vliegen
  • Alle overige plaagdieren
  Lees Meer

  De middelen die worden gebruikt om verf, lak of andere coatings te verwijderen, tasten het oorspronkelijke materiaal niet aan.

  KTF Lakken

  Bij deze behandeling worden de metalen voorwerpen ondergedompeld in een lakvloeistof en door middel van electriciteit wordt de vloeistof aan het materiaal gebonden. Daarna wordt het voorwerp verwarmd tot 220 graden in een oven

  Geen project te groot of te klein

  Weijers Houtreinigers maakt alles schoon waar lak op zit. 

  Houten meubels, deuren, metalen velgen van auto’s, auto’s, motors en fietsen, fiets en motorframes en zelfs verkeersborden.  Bij de specialisten van Weijers is elk voorwerp, hou oud dan ook, in goede handen: de middelen die worden gebruikt om de lak en/of was te verwijderen zijn ongevaarlijk voor het materiaal.

  Weijers Houtreinigers doet meer dan de naam doet vermoeden.

  Naast het reinigen van meubels en houtsoorten, houdt het bedrijf zich ook bezig met ongediertebestrijding, het ontlakken van alle metalen en de verkoop van accessoires voor de verfraaiing antieke en moderne meubels. Ook benodigdheden voor diverse oppervlaktebehandelingen van hout kan het bedrijf leveren. Buiten deze diverse materialen kan men ook bij Weijers terecht voor een zeer vakkundig advies, zodat men enkele kleinere klusjes zelf kan doen met een professioneel resultaat.

  Opgericht in

  Voltooide projecten

  Wij hebben 40 jaar ervaring

  Weijers Houtreinigers uit Venlo is vanaf de start in 1981 uitgegroeid tot een firma die bedrijven, instellingen en particulieren tot in de wijde omtrek van Nederland tot haar klanten mag rekenen. Dat is niet zo vreemd, want het werk dat Weijers aflevert, kent iedereen.
  Lees Meer

  In de afgelopen twee decennia heeft het bedrijf verschillende fases doorlopen. Het begon echter allemaal met de Amerikaan Houck. Hij ontwikkelde in 1966 een systeem voor het reinigen van hout. Deze methode sloeg dermate aan, dat Houck besloot zijn formule ook in andere landen te introduceren. Een van de landen waar hij neerstreek was Nederland, waarmee het filiaal van Weijers Houtreinigers was geboren. In de jaren daarna maakte het bedrijf een sterke groei door; steeds meer mensen wilden hun oude meubels op laten knappen. Voldoende werk dus voor Weijers, die hierdoor al snel naamsbekendheid kreeg.

  In het begin legde het bedrijf zich toe op het reinigen en ontlakken van antieke meubels. Toen bleek dat er niet alleen vraag was naar reiniging, maar ook naar opknapbeurten, is er een winkel gestart met alles voor antieke meubels. Sloten, scharnieren en beslag, maar ook beits, was en onderhoudsmiddelen zijn hier verkrijgbaar.

  Omdat er nogal wat meubels bij Weijers werden afgeleverd met boktor en houtwormschade, werd ook de bestrijding hiervan ter hand genomen. Ook hierin werd veel ervaring opgedaan , en tegenwoordig heeft Weijers dan ook een gespecialiseerde afdeling voor ongediertebestrijding in huis. Voor vele particulieren en bedrijven heeft Weijers de laatste jaren uitkomst gebracht in het voorkomen en het bestrijden van alle ongedierte. Voor huiseigenaren, woningbouwverenigingen, gemeenten en horeca staan de specialisten van Weijers klaar met raad en daad. Op verantwoorde wijze worden de plaaggeesten bestreden met gelegaliseerde en milieuvriendelijke middelen.

  Zoals de afdeling Ongediertebestrijding uiteindelijk uit het repareren van meubels ontstond, zo groeide het reinigen en ontlakken van meubels uit naar het chemisch ontlakken van metalen. Weijers VOF is dan ook actief in het ontlakken van bijvoorbeeld oude auto’s, motoren, fietsen enz. Maar ook producten die bij de lakkerijen verkeerd zijn gelakt kunnen bij ons terecht om zorgvuldig ontlakt te worden, zodat ze weer van een nieuwe lak- of Coating kunnen worden voorzien.

  Offerte aanvragen ?

  E-mail: info@whop.nl

  Klant ervaringen

  “Erg goede kwaliteit en after service.

  De mensen van Weijers hebben mijn meubels erg mooi gereinigd en weer opgeknapt!”

  R. HOVENS

  “Zeer deskundig.

  De old-timer die ik helemaal opknap is perfect behandeld. Hij kan nu weer jaren mee.”

  F. JOOSTEN

  “Perfect!

  Weijers heeft de boktor waar ik last van had zonder pardon verjaagd. Erg goed werk.”

  R. WILLEMSEN

  Vrijblijvend Contact

  Foto’s toevoegen is niet mogelijk via dit formulier. Via mail naar info@whop.nl wél.

  Groethofstraat 30, 5916 PB Venlo

  Ma t/m Vrij: 8:00 - 17:00 uur. Zaterdag op afspraak

  i

  Algemene voorwaarden

  Weijers Venlo

  Weijers Venlo
  Groethofstraat 30, 5916PB Venlo